Skip links

Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi -6. Zirve

Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi

It’s a great honor to deliver the keynote at the 6th Cybersecurity Ecosystem Conference in Ankara / Türkiye ( Turkey) , Below post will be in Turkish to share the details

BD 6. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi

Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi – 6. Zirve, teknolojinin hızla ilerleyişine paralel olarak bu süreci destekleyecek bilgi ve becerileri kazanmak ve sektördeki gelişmeleri takip etmek isteyenler için büyük bir fırsat. 6. Zirve, katılımcıların siber güvenlik alanında deneyimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak bilgi ve becerilere sahip olmasına yardımcı olacak.

6. Zirve, siber güvenliğin önemi ve kullanımının güncel piyasa öncelikleriyle bağdaştırılmasının özellikle önemli olduğu günümüzde önemli bir etkinlik. Zirvede, siber güvenlik etkinliklerine katılan katılımcıların siber güvenlik alanında üst seviye konuların öğrenilmesine ve uygulanmasına yardımcı olacak beceriler edinmelerini sağlamak için geniş çaplı eğitim ve çalışma alanları sunulacak.

Katılımcılar, 6. Zirvede, endüstri liderlerinden oluşan bir panel tarafından farklı sektörlerde siber güvenlik alanında önemli güncel sorunların ve çözümlerin tartışılacağı bir platform elde edecek. Katılımcılar, siber güvenlik alanındaki mevcut ve gelecekteki gelişmeleri inceleyerek, mevcut ve gelecekteki stratejileri oluşturmak için temel yetenekler geliştirebilecek.

6. Zirvede ayrıca, siber güvenlik alanında çalışanların, endüstrinin mevcut ve gelecekteki hedeflerini anlamaları ve karlı bir şekilde hayata geçirmeleri için önemli beceriler geliştirmeleri için eğitim toplantıları düzenlenecek. Katılımcılar, sektör hakkında eğitim alarak, mevcut siber güvenlik politikalarını anlamayı ve çalışma içindeki mevcut siber güvenlik stratejilerini güncellemeyi öğrenebilecek.

6. Zirve, siber güvenliğin her zaman değişen çevreyle başa çıkmaya yönelik stratejileri belirlemek, riskleri yönetmek ve siber güvenlik politikalarının hayata geçirilmesi için gerekli kaynakları sağlamak için önemli bir etkinlik. Zirve, katılımcıların siber güvenlik alanında üst düzey bilgi ve beceriler kazanmaya ve sektörde kendilerini geliştirmeye yardımcı olacak.

Gelişen teknolojinin çağında, Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi’nin 6. Zirvesi önemli bir fırsat. Gelişim ve güvenlik çözümleri keşfedin!

Cumhurbaşkanlığı, Bağlı Kuruluşlar, Bakanlıklar, Yerel Yönetimler, Üniversite Akademi, Özel Sektör, STK Temsilcileri, Bilim İnsanları, Bilişim Profesyonelleri ve Uzmanlarının katılımı ile

14 – 15 Mart 2023 tarihlerinde

Siber Dayanıklılık” Ana Teması ile

BTK Ana Konferans Salonu‘nda gerçekleştiriliyor.

Dijital teknolojilerin baş döndürücü bir hızla gelişimi, ekonomik ve sosyal hayatın yanında güvenlik tanım ve kavramlarını da kökten değiştirmektedir. Kurumlarımızın dijital dönüşüm sonucu artan dijital hizmetleri siber saldırganların hedefi konumuna gelmiş ve siber tehditler ulusal güvenliğimizi tehdit eder bir konuma ulaşmıştır.

Uzaktan çalışma, e-ticaret, bulut bilişim altyapıları, mobil cihazların kullanımı ve internete bağlı cihaz sayısındaki artış gibi yeni eğilimler sonucu siber tehditlerin geliştiği ve saldırı yüzeylerinin genişlediği bilinmektedir. Bu süreçte siber saldırılarda %300’den fazla artış olduğu, özelliklede sosyal mühendisliğe yönelik saldırılarda yoğunlaştığı görülmektedir. Küresel olarak Siber suçların maliyetinin her yıl yaklaşık % 15 artmakta olduğu ve söz konusu maliyetin 2025 yılında yaklaşık 11 trilyon ABD dolar büyüklüğe ulaşacağı ifade edilmektedir. Bu dünyanın en büyük dördüncü ekonomisi anlamına gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre işletmelerin %45’inde risk yönetiminin uygulanmadığı ve işletmelerin %60’ının da siber saldırılara maruz kaldığı görülmektedir.

6. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesinde, tüm paydaşların katılımıyla yeni normalde ekosistemin geliştirilmesine yönelik hususlar, insan, süreç, yasal mevzuat ve toplum boyutuyla tartışılacak ve karar vericilere ışık tutması açısından ortak akıl oluşturulacaktır. Ayrıca yerli siber güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesi ve kritik altyapılarda kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik politika, strateji ve eylem planları tartışılacak ve toplumun tüm katmanlarında farkındalık yaratılması sağlanacaktır.

6. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi 14 – 15 Mart 2023 tarihinde “Siber Dayanıklılık” Ana Teması BTK Ana Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında sponsorluk gelirlerimizin belli bir kısmı Hatay deprem bölgesinde oluşturulmakta olan ASO Yaşam Merkezi’nde, TBD Bilişim Evi Konteyner’ı ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılacaktır.

Siz değerli Siber Güvenlik Ekosistem paydaşlarının etkinliğe katılımlarınızı bekliyoruz.

Rahmi AKTEPE
Türkiye Bilişim Derneği
Genel Başkanı

9:30 – 10:00 | Kayıt – Çay Kahve

10:00 – 11:15 | Protokol Konuşmaları:

10:00 – 10:20 | Rahmi AKTEPE – Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı
10:20 – 10:40 | Ömer Abdullah KARAGÖZOĞLU – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı
10:40 – 11:15 | Dr. Ömer Fatih SAYAN – T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı

11:15 – 11:45 | Ana Sponsor Konuşmaları:

11:15 – 11:30 | Ahmet Serdar İBRAHİMCİOĞLU – Bilişim Vadisi Genel Müdürü | Görsel
11:30 – 11:45 | Levent Erkut TAMER – Kaspersky Türkiye Kurumsal Satış Müdürü | Görsel


11:45 – 12:15 | Güncel Küresel Siber Eğilimler ve Alınması Gereken Önlemler

Davetli Konuşmacı: Dr. Erdal ÖZKAYA (Özgeçmiş) | Görsel


12:30 – 13:30 | Yemek


13:30 – 14:45 | OTURUM 1: Siber Güvenliğin Yeni Yüzyılında Politika ve Stratejiler | İçerik

Panel Yöneticisi : İlknur İNAM, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı | Görsel

Ersin CAN, KVKK Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı | Görsel
Aziz SEVER, ULAK A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı | Görsel
Mehmet Ali ERKUL, TÜRKSAT Kurumsal Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetimi Direktörü | Görsel
Dinçer DİKİCİ, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanı | Görsel


13:30 – 15:00 | EĞİTİM 1: Siber Güvenlikte Son Kullanıcı Merkezli Pratik Uygulamalar 1 | İçerik | Kayıt | VIP Salonu

Eğitmen: Doç. Dr. Ahmet Ali SÜZENIsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi & Siber Güvenlik Merkezi Direktörü | Görsel


14:45 – 15:15 | Çay – Kahve


15:15 – 15:45 | Gerçek Siber Saldırı Senaryoları

Davetli Konuşmacı: Onur AKTAŞBTK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı | Görsel


15:45 – 17:00 | OTURUM 2: Afet Döneminde Dijital Güvenlik Teknolojilerinin Önemi | İçerik

Panel Yöneticisi : Onur GENÇER, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı

Halil Kemal TAŞKIN, ASELSAN HBT Siber Güvenlik Birimi | Görsel
M. Fatih ULUÇAM, T.C. Sağlık Bakanlığı Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı | Görsel
Dr. Cemal GEMCİ, Cyberverse Yönetim Kurulu Başkanı | Görsel
Dr. Metin BALCI, OSTİM Teknik Üniversitesi Bilgisayar Müh. Öğr. Üyesi / BLC İletişim ve Güvenlik Sistemleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı | Görsel


15:30 – 17:00 | EĞİTİM 2: Siber Güvenlikte Son Kullanıcı Merkezli Pratik Uygulamalar 2 | İçerik | Kayıt | VIP Salon

Eğitmen: Doç. Dr. Ahmet Ali SÜZENIsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi & Siber Güvenlik Merkezi Direktörü | Görsel

 

Dr Ozkaya Özgeçmiş

Hayatı sayısız başarılarla dolu olan Erdal Özkaya’nın siber güvenlik macerası bilgisayarla ilk tanıştığı 1990’lı yıllardaki Almanya’da bulunan Gymnasium Kreuztal lisesinde başlamış, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’ne devam ettiği yıllarda (1997-2001) okuldaki bilişim sistemlerinin IT yöneticiliğini yaparken şekillenmiştir. Evlendikten sonra Avustralya’ya taşınan Erdal Özkaya burada siber güvenlik lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlamıştır.

2002’de kendi şirketi olan IT ve siber güvenlik alanlarında çeşitli eğitimler veren CEO IT Training & Solutions’u kurmuştur. Sıfırdan başlayarak beş yıl içerisinde şirketini milyon doların üzerinde değere ve birden fazla şubeye ulaştırma başarısını göstermesi nedeniyle Avustralya devleti tarafından özel ödül almıştır. 2012 yılında şirketi, Fastlane AP tarafından satın alınmıştır.

Aralık 2014’te Dubai’ye taşınmış ve EMT Holding’in CISO’su olarak göreve başlamıştır. 2016 yılında Microsoft Dubai’de Dünya Siber Güvenlik Mimarı olarak kariyerine devam etmiştir. Microsoft bünyesinde dünyanın pek çok ülkesindeki siber güvenlik olaylarına müdahale, inceleme, analiz ve destek görevlerini üstlenmiştir. 2019 yılı başında Standard Chartered Bank Siber Güvenlik Direktörü olarak göreve başlamış ve siber güvenlik alanında küresel olarak hizmet vermeye ve http://www.erdalozkaya.com web adresinde siber güvenlikle ilgili blog yazıları yazmaya devam etmektedir.

Dr. Erdal Özkaya, hala dünya çapında siber güvenlik hizmetleri veren Xcitium (Comodo) Şirketinde Siber Güvenlik Departman Şefi olarak çalışmaktadır.

Diger etkinkliklerden haberdar olak icin buraya tiklayin

 

Türkiye Bilişim Derneği Kuruluş ve Amaç


Türkiye’nin bilişimle tanışmasının neredeyse hemen ardından 1971 yılında bugün bilişim profesyoneli diyebileceğimiz yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) bugün artık toplumun her katmanından üye yapısıyla “Bilişim Kültürünü” yaymaya çalışan bir “Sivil Toplum” öncü hareketine dönüşmüştür.

Üye sayısı bugün 12.000’i aşmıştır. On şubesi, 13 il temsilciliği ve Üniversitelerdeki TBD-Genç örgütlenmesiyle TBD, bilişim sektörünün gelişmesine önemli katkılar vermeye devam etmektedir.

Türkiye Bilişim Derneği’nin bireysel katılımı esas alan yapısı ve gönüllülük temelindeki çalışma biçimiyle ürettiği raporlar, öneriler ve bağımsız söylemleri günümüzde tüm karar vericiler ve toplumun her kesimi tarafından dikkate alınır duruma gelmiştir.

Bu başarıda en önemli etmen üyelerinin yıllardır her koşulda derneğimize gösterdiği ilgi, güven, sağladığı destek ve katkıdır.

Kurulduğu yıldan bugüne derneğimizin özlemi;

  • Teknoloji üreten bir Türkiye,
  • Teknolojiyi yaşam kalitesini yükseltme anlamında kullanabilen bir toplum,
  • Kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilen bir devlet yönetimi,
  • Nitelikli insangücü,
  • Uluslararası rekabet edebilir bir üretim sektörü,

yaratılmasına katkı sağlayarak gururla ve büyük bir onurla bu güzel ülkede her vatandaşımızın yaşamın keyfini çıkarmasıdır.

Bunları başarmak için “Ulusal Bilişim Politikalarına” bağlı olarak,

  • Ulusal Ar-Ge” yatırımlarının teşvik edilmesi
  • Bilişim Sektöründe “Ulusal Katma Değerin” artırılması
  • Bilişim Teknoloji şirketlerimizin yetenekleriyle dikey sektör gereksinimlerinin buluşturulması
  • Teknoparkların işbirliği ve uzmanlık alanlarına yönelik yapılanması,
  • Üniversitelerimizdeki genç beyinlerin yaratıcı ve üretime yönelik yönlendirilmesi,
  • Vatandaşlarımızın bilişim teknolojilerinden olabildiğince yararlanabilmesi için farkındalık eğitimi ve çalışmaların yapılması

gerektiğini savunuyoruz.

Bu amaçla,

  • Gerek, dünyada bir benzeri olmayan bir gönüllülük katılımıyla çalışan çalışma gruplarımızın hazırladığı raporlarla, gerekse de kamuda yapılan toplantılara aktif katılımla devlet yönetiminde bilişimin etkin ve verimli kullanılabilmesine yönelik strateji ve politika dokümanlarına katkı veriyoruz.
  • Eğitimde bilişimin kullanılması, bilişim eğitimleri ve yeni iş alanlarına ve sayısal uçurumu önlemeye yönelik genel eğitim çalışmaları yapıyoruz.
  • Üretim sektörümüzün bilişim teknolojilerini kullanarak verimliliklerini artırma ve uluslararası pazarlara açılabilmelerini sağlayacak teknolojik bilgilendirme çalışmalarını ülke geneline yaygınlaştırılarak sürdürüyoruz.

Bu çalışmalar içinde elbette en önemlileri bilişim profesyonelleriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz geleceğe yönelik “ortak akıl” toplantılarımızdır. Bu toplantıların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke bilişim politikalarının yönlendirilmesinde büyük önemi olacağını düşünüyor ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Türkiye Bilişim Derneği, kamu ve özel sektör, akademisyen ve toplumun her kesiminden etkin kullanıcılardan oluşan üye yapısıyla bilişim sektörünün önde gelen bir derneğidir; diğer bir deyişle “Sizin Derneğinizdir”.

Gelin hep birlikte el ele, omuz omuza, ortak akılla Bilişim Sektörünü hak ettiği yere taşıyalım.

TBD’nin Amaçları

  • Türkiye’de bilişimle ilgili teknolojilerin ve bilgisayar kullanımının verimli bir biçimde artmasına, gelişmesine ve çağdaş boyutlarda tutulmasına yardımcı olmak,
  • Bilişimcileri bir araya toplamak, mesleki gelişme ve dayanışmalarını sağlamak,
  • Bilişim sektöründeki insan gücünün verimlilik ve etkinliğini arttırmak, insana yapılan yatırımları desteklemektir,
  • Bilişimle ilgili standardlar, terminoloji, eğitim, yasal düzenlemeler, çalışma koşulları gibi konularda işbirliğini sağlamak,
  • Bilişim konusunda bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları ile donanım ve yazılım üretimini desteklemek, bu tür çalışmalarda kalitenin artmasını gözetmek,
  • Bilgisayar donanımı ve yazılımı ile iletişim konularında dünya ile bütünleşmenin gözetilmesinde yardımcı olmak,
  • Bilişim sektörü içinde eşgüdümün sağlanmasına katkıda bulunmak, Bilişim konusunda kamusal yararı önde tutan politika ve kararların oluşmasını sağlamak,
  • Bilişim toplumu olma yönündeki bilincin ülke genelinde artmasını sağlamak,
  • Bilişimle ilgili toplumsal sorunlara çözüm önerileri geliştirmek,
  • Toplumun refahını arttırıcı çalışmalarda bulunurken, toplumu oluşturan en küçük birim olan insanı, her yaşta, önemseyerek, insanın ve toplumun yararına çalışmalarda bulunmak.

SEKTÖREL ETKİNLİKLER

TBD amaçları doğrultusunda çeşitli etkinliklerde bulunmaktadır.

  • Çalışma grupları kurar, güncel ve geleceğe yönelik konularda araştırmalar yapar/yaptırır,
  • Teknik ve bilimsel danışmanlık olanağı sağlar, raporlar hazırlar ve hazırlatır, bilgi alış verişi ve işbirliği olanakları yaratır,
  • Teknik ve bilimsel yayın yapar,
  • Meslek içi eğitim programları düzenler ve uygular,
  • Konferans, kurultay, seminer, açık oturum ve benzeri konulardaki yöntem ve teknikleri tanıtır,
  • Bilişimle ve ilgili diğer konularda ulusal ve uluslararası toplantılar düzenler ve bu tür toplantılara katılır, benzer kuruluşlarla ilişkiler kurar,
  • Bilişimle ve ilgili olan öteki konularda dünyada yaşanan gelişmeleri izler ve ülke içinde aktarılmasını gözetir,
  • Bilişimle ilgili her türlü uygulama ve yasal düzenlemeler konusunda görüş oluşturur, ilgililerin dikkatine sunar, plan ve politikaların oluşmasına katkı verir.

TBD, diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde bulunarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kamu Yararına Çalışan Dernek

TBD, söz konusu etkinliklerin bugün ulaşmış olduğu düzey nedeniyle, kamu yararına çalışan dernek statüsünü, Bakanlar Kurulu kararıyla 7 Mart 1994 tarihinde resmen kazanmıştır. Türkiye Bilişim Derneği kurulduğundan bu yana, doğal olarak fiilen kamu yararına çalışan bir dernek olarak, toplumsal açıdan kalıcı katkılarını hep yapagelmiştir. Ancak, resmen bu statünün kazanılması, derneğin mali açıdan desteklenmesini kolaylaştırmıştır.

Birleştirici Meslek Örgütü

TBD, bilişim sektörünü her kesimiyle birleştirici rolünü bundan böyle de yine etkin bir biçimde sürdürmeye kararlıdır. Türkiye’nin bilişim toplumu olması yönünde etkin katkılar sağlamayı amaçlayan TBD, bir meslek örgütü olarak güçlenmektedir.

BİLİŞİM ETKİNLİKLERİ

“TBD Birinci Ulusal Bilişim Kurultayı” adıyla 1976 yılında bilgisayar alanında ilk bilimsel toplantı olarak başlayan Bilişim Etkinlikleri bugün uluslararası boyutta sürmektedir. Bilişim’2016 Etkinliği TBD 33. Ulusal Bilişim Kurultayı ve TBD 6. Genç Bilişimciler Kurultayı olarak düzenlenmektedir.

Bilişim Kurultayları, Bilgi ve İletişimin olağanüstü birleşiminin toplumsal yararlarını yerleştiren konferanslar, bildiriler, çalışma grupları, açık oturumlar, eğitim seminerleri, sosyal ve kültürel etkinliklerden oluşan zengin içerikli programları ile bilişim sektörünün her yılki değişmez randevusu olmuştur. Bu etkinliklerin Türk Cumhuriyetleri’nden misafirlerin ağırlandığı, giderek yakın komşularımıza açılan bir platforma dönüşmesi amaçlanmaktadır.

Etkinliklerle bütünleşen Çözüm Gösterileri Sergisi, Türkiye bilgisayar sektöründe önde gelen firmaların potansiyel kullanıcılarla tanıştığı ve varolan kullanıcılara yeni çözümler sunduğu bir forum alanıdır.

Bilişim Yüksek Konseyi

1990 yılı başında TBD Yönetim Kurulu, Türk bilişim sektörünün sağlıklı bir biçimde gelişmesi ve ülke kalkınmasına katkısının en verimli bir düzeyde gerçekleşmesi için bir üst kurula gereksinim olduğunu saptamıştır. Böyle bir kurulun oluşabilmesi için gerekli ön temaslar ve hazırlıklar geniş olarak yapıldıktan sonra bir iç tüzük hazırlanmıştır. Verimli çalışabilecek ve sonuç alabilecek bir kurulun oluşabilmesi amaçlanarak hazırlanan iç tüzüğe göre Bilişim Yüksek Konseyi için çağrı yapılmıştır. Büyük bir rastlantı sonucu 1990 yılının bilgi yılı ilan edildiği 19 Şubat 1990 günü Bilişim Yüksek Konseyi kuruluş oturumu için Ankara’da toplanmıştır. TBD böyle bir kurulun oluşabilmesi için öncülük edebilmiş olmaktan kıvançlıdır.

Bilişim Yüksek Konseyi amaç ve ilkelerini iyice belirledikten sonra bir yıllık çalışma dönemi içinde ele alınması gereken konu olarak bilgi işlem birimlerinde verimliliği arttırmada birinci derecede önemli etken olan insangücü sorunlarını görüşmeyi kararlaştırmıştır.

Bu çalışma sonucu yapılan görev tanımları kamu bilgi işlem merkezlerinde çalışanların bilişim sınıfı olarak nitelendirilmelerini gündeme getirmiştir (1991).

BİLİŞİM YAYINLARI

Türkiye Bilişim Derneği, bilişim sektörü içinde eşgüdüm sağlanmasına, bilişim toplumu olma yönündeki bilincin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak için yayınlar yapmaktadır. Bunlar 1976’dan bu yana yapılan Ulusal Bilişim Kurultayları Bildiriler Kitapları başta olmak üzere yayınlanmış kitaplardır.

Tüm sektörü yakından ilgilendiren ve gerekliliğine inanılan her konuda olanak bulundukça yayınlar sürdürülmektir. Özellikle satım şansı olmadığı için basımı sağlanamamış yararlı kaynak eserleri olan bilişimcilerin TBD’ye başvurusunu bekliyoruz.

Çalışma Grupları

Çalışma Grupları hakkında daha fazla bilgi için çalışma grupları ana sayfasına göz atabilirsiniz.

MESLEK BİLİNCİ

Bilgisayar ve ilgili teknolojilerin verimli kullanımının öteki bütün araçlara göre çok daha fazla bir bilinç gerektirdiği iyice ortadadır. Toplumların gelişmiş teknolojilerden olabildiğince yararlanabilmeleri hiçbir zaman rastgele olmamaktadır.

Batıda güçlü mesleki örgütler ilgili bireylerin çalışmalarını gelişmelere ivme kazandıran bir bileşkede birleştirmektedir. Üstelik söz konusu teknolojiler ve bireylerin özlemleri artık sınır tanımaz boyutlara ulaştığından, dünyadan soyutlanarak da yaşanamamaktadır. Dünyada da toplumların söz sahibi olabilmeleri doğrudan bireylerin örgütlenebilme becerilerinden, özellikle de mesleki derneklerinden geçmektedir.

Bilgisayar kullanımının her alanda yaygınlaşması zamanı geldiğinde gecikmeden standartların belirlenmesini, terim ve kavramların açığa kavuşmasını, hızlı gelişen ve değişen teknoloji nedeniyle sürekli bir eğitimi gerektirmektedir.

Ayrıca ülke düzeyinde alınması gereken önlem ve düzenlemelerin etkili olması geçerli politikaların saptanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu konularda başarılı olmak ve olumlu sonuçlar alınması çok bilinçli ve ısrarlı bir tutum içinde öncülük yapabilecek ve katalizör görevi üstlenecek meslek örgütleri gerektirmektedir

ÜYE PROFİLİ

Bilişim toplumu olma yönündeki ulusal bilincin oluşmasına, ulusal bilişim politikalarının belirlenmesine, mesleki dayanışma ve örgütlü tavrımızın netleşmesine katkıda bulunmak için yazılımla, bilişimle, bilgisayarla uğraşan, ilgilenen ve yolu bilgiden geçen herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.

TBD sektörel ağırlığı yüksek olan İstanbul’a, BİM Yöneticileri Kulübü (BİMKULÜP) aracılığı ile daha çok açılmak için İstanbul örgütlenmesini sağlamıştır. TBD İstanbul şubesi 1995 yılında kurulmuştur. Ayrıca örgütlenmeyi yaygınlaştırmak, üyelerimize daha yakın olabilmek amacı ile diğer şubelerimiz ve kurum temsilcilikleri de kurulmuştur.

Unutmayın derneğimize üye olan herkes sektördeki gelişmeleri TBD ilişkileri ile hem yakından izleme hem de etkileme olanağına sahip olacaktır.

TBD Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri

Son Başvuru Tarihi:3 Mart 2023 Saat:14:00

Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl 6.ncısı gerçekleştirilecek olan “Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi” 14 – 15 Mart 2023 tarihleri arasında Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek olan ödül töreninde bu yıla ait “Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri” verilecektir.

Milli imkan ve kabiliyetler ile özgün olarak siber güvenlik ürün, hizmet ve teknolojilerinin geliştirilmesine, siber güvenlik farkındalığının ulusal seviyede arttırılmasına, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine, bilimsel araştırma çalışmaların yapılmasına ve kamuda milli siber güvenlik ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasına destek vererek siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkı sağlayan kurum ve/veya bireylere 2018 yılından beri Türkiye Bilişim Derneği tarafından “Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri” verilmektedir.

Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri;

  • TBD – ÖSG1 Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Kamu Kurumu Kategorisi
  • TBD – ÖSG2 Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Kamu Görevlisi Kategorisi
  • TBD – ÖSG3 Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Akademisyen Kategorisi
  • TBD – ÖSG4 Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Medya Kuruluşu Kategorisi
  • TBD – ÖSG5 Yerli ve Milli Teknoloji Geliştirme Kategorisi
  • TBD – ÖSG6 Siber Güvenlik Ürünü İhraç Kategorisi

olmak üzere altı (6) kategoriden oluşmaktadır.

Explore
Drag